Wednesday, 8 August 2012

#102 THE WOMEN'S PATIENCE

ada sesiapa penah buat kajian dak?
brapa lama seseorang wanita itu mampu bersabar...?

dan saya,
harus terus bersabar

sabarlah, duhai hati

Saturday, 4 August 2012

#101 THE WONDERING

dek kerna perjanjian bodoh
antara dua hati

dan sekarang, saya tersepit
ntah sampai bila

Ya Tuhan, ampunkan aku.
membuat keputusan berdasarkan kata hati
dan waras pertimbangan semata
tanpa merujuk sesiapa yang terlebih dahulu merasa
masinnya garam :(

Monday, 23 July 2012

#100 THE FAKE REVEALED

hundred entries!
congrats to myself. hihi (",)

dan Ya Tuhan,
terima kasih.
akhirnya lakonan dia terbongkar.

dan saya,
redha. skali lagi

Sunday, 22 July 2012

#99 THE DILEMMA

seminggu dalam dilema
di antara kata ati,
atao akal fikiran

sedangkan, kata ati dan akal tak sefahaman...

Friday, 20 July 2012

THE RAMADHAN KAREEM 1433H


"salam ramadhan 1433h buat muslimin dan muslimat. sahabat handai.
semoga ramadhan kali ini dipenuhi dengan amalam mahmudah.
diberkahi Allah swt, dilimpahi keimanan dan ketakwaan.
insyaAllah, amin"

Sunday, 15 July 2012

Saturday, 23 June 2012

#97 THE SORRY


terima kasih atas jemputan
dan ai tahu yu tahu
the reason why i cant attend, rite?
im sorry.

Friday, 22 June 2012

officially
his engaged. some time ago

CONGRATS!

mendoakan yang terbaik aja buat kamu, MARMI.
sahabat selamanya

#96 THE SURPRISED THOUGHT



after 22th [tolak] 3rd of june 2012 [equals to] 19 hari terlewat
tetiba i received dis surprised!
terima kasih


TO DATE :

yu dah wish ai time tu. dat's enuf, kan? terima kasih, again

Sunday, 3 June 2012



a reward
from myself
for me
on my 28th birthday

"SALAM ULANGTAHUN KELAHIRAN"

Friday, 18 May 2012

#94 THE SYARIAH OF ADDIN


"tuntutan memilih atau memberikan nama yang baik kepada bayi adalah perkara yang amat dianjurkan oleh agama Islam. Sebenarnya, pemilihan nama-nama yang baik ini sedikit sebanyak boleh mempengaruhi sifat peribadi dan akhlak seorang Muslim...

TAIK YOU SETAN...!!!!


memang benarlah, ADDIN itu syumul

Tuesday, 15 May 2012

#93 THE BRIBES FROM THE STAFF



tanda ingatan dari staf buat majikan
hihi

p/s :

bukan rasuah tuk kenaikan pangkat
tak jugak makan suap tuk markah skt
cuma sbagai tanda meminta maaf
walau yang sama cuma tudung dan taik lalat, TERIMA KASIH ku ucapkan!

Thursday, 19 April 2012

#92 THE GRATEFUL WISHES

*watikah kekonfirman jawatan telah pon slamat diterima oleh saya
*potongan a.k.a tabungan kwsp stiap bulan akan berakhir sudah, soon!
*kekorfirman dalam tempoh masa 24 bulan, satu pengiktirafan buat diri sendiri
*tahniah!

syukur, syukur, syukur Ya Rahman Ya Rahim

#91 THE UNINVITED GUEST

hohoho...!
DUN is coming again, very soon.
its just around the corner.
and every lil officer-to-b-called-as-pecacai
had been ordered to stayback each day until 9 pm!
baek, SYMP

Monday, 16 April 2012

Saturday, 14 April 2012

#89 THE CHEAT BY THE CHEATERS

**ixora hotel
**sabtu, 13 april 2012
**seminar wang power
**encik azizan bersama abang abu bercloteh




**dan memang benarlah,
tiada apa yang percuma di dalam dunia yang serba pantas ini.
hatta ilmu yang kononnya ingin dikongsi bersama
**YMTT

Thursday, 5 April 2012

"Kepada Hawa. Biarlah Adam yang mencari sendiri tulang rusuknya yang hilang. Hawa pula, tunggulah dan bersabarlah, tak perlulah kamu yang mencari Adam. Kerana kamu tetap tulang rusuknya yang hilang, dia akan datang mencarimu dan mengambilmu satu hari nanti.

Apa yang boleh kamu usahakan Hawa ialah berdoa agar Adam yang datang itu adalah Adam yang beragama, beramal dengan agamanya dan punya akhlak yang baik. Dengan kata lain dapat membimbing kamu ke jalan yang lurus untuk ke syurga
"

Thursday, 8 March 2012



YES, dis is what i feel now.
NOT now, but dis whole week.
& I know. again. i failed in trying with a new relationship.

#87 THE HECTIC WEEKENDS

Tuesday, 14 February 2012

#86 THE STORY OF THE ARISTOCRAT


aristocrat - bangsawan

tersebut kisah, tentang seorang bangsawan
nun duduk di atas singgah sana nun di atas sana
nak kata bangsa*, tak sanggup plak dek ati
nak kata kena sawan, boleh jadi jugak

terjadinya kisah di satu hari nan hening
si bangsawan telah memanggil dayang marhaennya datang mengadap ke singgahsana praduannya
dan dengan terlari lari anak, maka seberanglah dayang marhaennya dengan kadar segera
semoga tidak lah kelewatan akan menjadi punca kederhakaan
krn telah diketahui semesta alam bahawa pe'el si bangsawan tersebut yang cepatlah naek darah
tak padan dgn badan tinggal sekeping

maka, nak d jadikan crita
pabila sesampainya saja dayang tersebut ke peraduan bangsa-sawan tersebut
tercetuslah satu soalan cepu emas dari mulot bangsawan tersebut
"ermmmm, cena cara nak printscreen nih???"

TODAY ONE :

LEARNT A LESSON. NOT EVERY BOS KNOWS EVERYTHING. TITIK.

TODAY TWO :

WHEN U BECAME A BOS, DONT FORGET BOUT UR STAFFS. THEY KNOW MORE THAN U THINK!

Friday, 10 February 2012

"are you the Adam dat i've waited patiently?
please come and fetch me. im waiting"

yours truly,
Eve


Wednesday, 8 February 2012

#85 THE DONT KNOW WHY

i don noe y,
but
since d first day i knew u
i started to like u
and
i started to wait for u
but
i don like dat feeling
coz
it seems im after u...!

URGHHHHHHHH...!!!!!!

Monday, 6 February 2012

#84 THE STORY INSIDE KOMTAR


hawa : awak, kalo dapat naik pangkat nanti sure kena p putrajaya kan?
adam : a'ah kot. sbb kat penang rasanya mcm takdak post
hawa : so, awak nak p ka? *wif a sulking face
adam : MESTI
*1, 2, and 3 sec
adam : MESTI, tapi saya sure akan bawak smua yang saya ada. takkan nak tinggai kat penang kot. ermmm, awak nak ikut?

hawa : *inside, monologue : SURE MY ADAM! if let say by the time u hav to go there & i need to be by urside, I'LL DO

OWH KOMTAR...
AM I IN LOVE?

ITS STARTS TO BLOOM, INSIDE ;)

Sunday, 5 February 2012

"selawat dan salam ke atas junjungan besar
Nabi Muhammad s.a.w"

Salam MaulidurRasul, 1433H buat semua kaum muslimin dan muslimat

Friday, 3 February 2012

#83 THE BOOKWORM'S SHELVES


a dose, for 4 days leave [weekend + maulid prophet muhammad s.a.w. + thaipusam] without any great activity.
haihhhhhhh...!

Friday, 27 January 2012

#82 THE STORY OF AN INDIAN COUPLE


once upon a time,
in the year of 2012, in the month of january, in the day of twenty-sixth,

there came an old indian couple
with a sulking plus hoping face
hoping for an offer letter for any low cost or low medium cost in penang island

"cik, bantu lah uncle dan aunty. kami ini sudah tua. sudah lama kami menanti untuk dapat rumah. kalao kami dapat tawaran lambat, mcmana kami hendak dapatkan loan? bantulah kami. sudah lama kami menunggu, tiada maklumbalas dari perumahan juga"

oh my! stuck. another problem coming in?
how come they've been registered for a thousand years, & now they are old-waiting-to-die-soon masih tak dapat rumah?
ouch!

"uncle, read me ur ic number. let me check in the system whats happening on ur application"

 
Tarikh Pendaftaran : Julai 2011


what the efff????!

Thursday, 26 January 2012

#81 THE JIWANGNESS INSIDE

''Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku coba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia
Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…
Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa dihatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu''

Yuna - Terukir Di Bintang (Unofficial MTV With Lyrics)

#80 THE BLURRED MAN

its not a good feeling when u hav a peer
who is always hav a backlog files
its not a good example when u hav a peer
who is always taichi d workloads as of u hav none works to do
its not a good surroundings when u hav a peer
who is always blurred!

haih, ur own portfolio pon takto meh????!

Thursday, 19 January 2012

#79 THE JENG JENG JENG



TODAY :

plis, im in! cant you see me??!
okay, noted. i am noone for you [titik]

#78 THE STORY OF LEVEL 20th GHOST

hoih!
havoc!
my roommate a.k.a my fren next to my seat a.k.a my peer kena sampok dek hantu!
alahaiiiiiiiiiii, pasnih sure suma owang takmo stayback dah!

TODAY :

yang dia nampak tuu tak la sekiut si casper nih!

Tuesday, 17 January 2012

#77 THE RIZKI


Allah memberikan rizki itu dalam pelbagai cara,
syukur, Ya Rabb!

Monday, 16 January 2012

#76 THE JOKE OF THE DAY


kok ya pon nak senyum sampai nampak ke rahang,
nak renyih sampai nampak anak tekak,
nak tunjukkan barisan gigi yang kuning langsat tu,
cermin la diri tuu dulu apek oiiiiiiiiiiiii...!
nih hah, sayoq lekat celah gigi!
uuuuuuweeeekkkkkkk...!

Thursday, 12 January 2012

#75 THE STORY OF MANDI BURUNG


apa bezanya bila orang lelaki sebut tentang
"burung mandi"
dengan
"mandi burung"???!

chait...!!! hampeh btoi!
apatah lagi bila sebut tentang nak bagi mandi burung depan wanita!
hampasss btoi...!

Wednesday, 11 January 2012

#74 THE PRAYERS OF THOSE FEELS BAD

"Takutilah kamu doa orang yang dizalimi kerana tiadalah sesuatu penghalang antara doanya itu dengan ALLAH SWT" (Riwayat Bukhari)

TODAY :

beware of those storn u stepped, madam!

#73 THE NEW TOY


hahaha, at last!
phewwwww
she got a new toy!
CONGRATS
the new toy will b played by her, sampai lunyai kot...!

TODAY :

does dis comes from dis :-

toy - toys - toying - TOYA!
bluerkkk

Tuesday, 10 January 2012

#72 THE SPIRIT THAT DRIVE YOU


today :

my appraisals is seriously *uck!
its okay, i can try harder for this year
to you, madam. thanks for not recognizing my hard work.
dont u remember who sweating just to cover u for the past 3 months+1 month ur em.leave?

& yes, ur yuckssss...!

Monday, 9 January 2012

#71 THE LIES THAT HURTS


am i rite?!

#70 THE LIE

S     O     M     E     T     I     M     E     S,
WHEN A GIRL SAYS "IM NOT READY TO GET MARRIED"
DOESN'T MEAN SHE DONT WANT TO GET MARRIED.

IT'S JUST THAT;

"SHE DONT WANT TO BE MARRIED WITH YOU!"


mr. specky,
the truth behind the lies is so cruel, huh?!

Sunday, 8 January 2012

#69 THE GAME OF SHADOWS


me. she. queensbay mall. sunday. evening. the gsc. sherlock holmes~a game of shadows. thumbs up! the earliest movie for this year. downey jr. as holmes. law as watson. law is handsome. fullstop.

Friday, 6 January 2012

#68 THE BEGINNING OF THE YEAR

 ***kiri ke kanan. belleview group. lembaga tabung haji. psukpp. boon siew group

***ijm

asal awal tahun.
blambak kalendar datang. bukan skadar hat kecik, mai la hat besaq gedabak. hat yg sederhana. mana lagi hat berdiri, hat duduk.
tak cukup lagi dgn planner. penuh semeja.
hah, diari tahunan pun sama.
mcm2 jenis, mcm2 bentuk, mcm2 design.
tapi yg tetap kenan di hati ialah IJM. sama sperti tahun lepas.
convenience. mudah. senang.
hoih, IJM di hatiku!


Thursday, 5 January 2012

#67 THE BLOSSOM HEART


"Ya Allah, jika benar aku adalah pemilik tulang rusuk kiri-nya,
pohon berbungalah sampai bila-bila, dengan izinMu Ya Rabb"

behind the scene

My photo
"don worry when a girl asking too much bout you, coz dats mean u're meaningful to her. but worried when she's not!" hohoho~